Amer Becic

Om Amer

Tysktalende og kreativ kommunikationsstuderende fra AAU. 

Jeg hedder Amer Becic, jeg er 22 år og læser international virksomhedskommunikation i tysk på femte semester på Aalborg Universitet. 

Selvom navnet ikke lyder meget jysk, er jeg stor jyde. I 1997 kom jeg til verden i Viborg, men jeg er opvokset i Brønderslev. Mine forældre kommer fra Bosnien-Hercegovina, hvoraf mit navn også kommer. Dette har dog ikke påvirket mine sprogkundskaber, tværtimod er jeg god fagligt indenfor dette område. Jeg har altid interesseret mig for det danske sprog, og jeg er en nørd, når det kommer til grammatik. Desuden har jeg, grundet mine forældres nationalitet, altid kunnet tale et andetsprog, nemlig bosnisk. Siden jeg var lille har jeg altså haft sprogøre, og jeg har derfor altid haft det nemt ved at lære andre sprog. På engelsk kan jeg kommunikere på højt niveau både tale og skriftligt. Det tyske sprog har jeg lært dels i skolen men også i Tyskland, hvor jeg har arbejdet og studeret. 

Jeg var ikke i tvivl om, hvad jeg ville efter gymnasiet. Jeg fik muligheden for at tage til Tyskland i praktik i et år, og det sagde jeg glædeligt ja til. Som 18-årig flyttede jeg derfor ikke blot hjemmefra, men samtidigt også til et helt nyt land. 

Jeg arbejdede ved BMW i Hamburg i tre måneder, hvorefter jeg søgte nye udfordringer og fik tilbudt praktik ved en lille virksomhed, Peter König Filmdisposition, hvor jeg også afsluttede mit praktikophold i Tyskland. Denne oplevelse gav mig ikke blot erfaring indenfor det tyske sprog, men også et indblik i både hverdagen og den arbejdsrelaterede kultur i Tyskland. Det var en god og lærerig oplevelse. 

Praktikopholdet i Tyskland øgede min interesse for landet, og jeg var derfor ikke i tvivl om, at jeg ville studere tysk på universitetet. Grundet mine interesser indenfor kultur, kommunikation og sprog, valgte jeg at læse SIV Tysk. Jeg var ikke færdig med Tyskland, og derfor drog jeg igen til Hamborg for at læse mit fjerde semester.

På udveksling i Hamborg læste jeg erhvervsøkonomi, hvilket betød, at jeg fulgte fag som marketing og unternehmensführung (se mere nedenfor). Jeg havde valgte mellem engelsk eller tysk undervisning, og jeg valgte tysk for at udfordre mig selv, og det viste sig at være den rigtige beslutning, da mine tyskkundskaber i dag er forbedret. I Hamborg boede jeg på kollegie og fik derfor nye tyske venner, som jeg til stadighed snakker med. At have tyske venner har hjulpet mig med at forbedre mit sprog, men samtidigt har det også givet mig et indblik i den tyske ungdoms kultur. 

Uddannelse

.

Aalborg Universitet

BA – International virksomhedskommunikation i tysk

August 2017 – Juni 2020

Jeg studerer SIV (sprog og international virksomhedskommunikation) i tysk på femte semester på AAU. 

Projekter:
-Kultur, kommunikation og samfund
-Kultur, kommunikation og organisation
-Interpersonel kommunikation i tysk
-Kultur og erhverv
-Organisation, kommunikation og interessenter

Universität Hamburg

BA – Business Administration (BWL)

Udveksling på fjerde semester. 

April 2019 – August 2019

Jeg valgte at tage på udveksling i Hamborg som en del af mit fjerde semester. Her studerede jeg erhvervsøkonomi (Betriebswirtschaftslehre / BWL) med marketing og corporate management (unternehmensführung) som hovedfag. 

 

Aalborg Handelsskole 

HHX Saxogade

August 2013 – Juni 2016

Jeg afsluttede min studentereksamen på HHX Saxogade i sommeren 2016. Her læste jeg international økonomi og valgte tysk som mit femte A-fag. Jeg gik i den internationale klasse, hvilket betød, at jeg var på studieture hvert år. Studierejserne gik følgende steder hen:

– Hamborg (en uge)
– Berlin (en uge)
– Brighton (tre uger)
– Boston (en uge)
– New York City (en uge)
– Washington DC (en uge)

Hvilke områder har jeg erhvervs-mæssig erfaring indenfor?

Feedback & referencer

Det siger andre om mig

“Han var pålidelig og klar til at tage ansvar. Han udførte sine opgaver til vores fulde tilfredshed. Hans adfærd over for vejleder, kolleger og kunder var eksemplarisk.”

Astrid Samberg

Personalemanager, BMW Hamburg

3-4 personer har skiftet studieretning til tysk efter jeres besøg – Godt gået og tak for hjælpen.”

Uddannelsesleder

Brønderslev Gymnasium

Daniel Primdahl Sørensen

Vil du vide mere om mine kompetencer?